[Tutorial] Configurare W3 Total Cache pentru WordPress

Mutex

Administrator
Administrator
Specialist SEO
Înscris
1 Mar 2018
Mesaje
222
Reputație
209
Puncte
43
Credite
303,4
Pentru ca sunt foarte cautate aceste tutoriale am decis sa fac un tutorial despre configurarea modulului W3 Total Cache (W3TC) pentru WordPress, un modul de cache cu ajutorul caruia poti face ca site-ul tau sa se incarce de 3x mai rapid. Acest modul este folosit pe toate blog-urile mele si pot spune ca intrece cu mult WP Super Cache, mult mai multe functii, mai ales la premium.

1. Instalare W3 Total Cache

In cazul in care ai un alt modul care face caching atunci iti recomandam sa-l dezactivezi. Pentru a instala modulul W3 Total Cache trebuie sa accesezi panoul de administrare de la WordPress-ul tau prin sitetau.tld/wp-admin. Dupa ce ai accesat panoul, mergi la categoria "Plugins", apesi pe "Add New", iar in bara de search cauti "W3 Total Cache" dupa care apesi pe instalare urmat de activare.2. Configurare W3 Total Cache

Consider ca imaginile vor fi mult mai utile decat textul asa ca voi pune foarte multe imagini si putin text (asta in cazul in care am de explicat ceva).

In "General settings" avem multe optiuni si vom activa asa: Page Cache, Minify (putem sa folosim si Autoptimize in loc de minify-ul de la acest modul), Database Cache, Object Cache, Browser Cache, CDN (doar daca dispui de asa ceva), iar la Miscellaneous bifam Optimize disk enhanced page and minify disk caching for NFS.

Page Cache

Bifate doar Cache posts page, Cache feeds: site, categories, tags, comments, Cache SSL (https) requests (daca ai ssl - https) iar la Cache Preload pui exact ca in imagine:Minify

Eu iti recomand sa mergi pe minify automat (daca ai probleme cu tema poti manual cu setarile default sau dezactivezi si folosesti modulul Autoptimize) cu Rewrite URL structure bifat si urmatoarele setari la html, css si java:

Browser cache

Aici nu cred ca am nimic de adaugat pentru ca este clar ce face aceasta optiune inca din titlu. Doar la General vom face modificari si cam asa va arata:

In rest este ok, doar trebuie sa mai bifam Apply HTTP Strict Transport Security policy.

In rest nu se umbla la celelalte setari. Mai avem Extensions unde va puteti activa ce credeti voi ca va ajuta, in orice caz daca aveti Yoast SEO recomand activarea extensiei si dezactivarea altora precum Swarmify sau New Relic.

Daca ai probleme cu incarcarea site-ului incearca sa dezactivezi modulele de cache pe rand, urmate de click pe butonul "Save Settings & Purge Caches". In acest mod iti poti da seama care modul nu este compatibil.
 

Utilizatori care vizioneaza acest subiect (Înregistrați: 0, Vizitatori: 1)

Sus