SSL gratis de la Let’s Encrypt - Cum sa ai SSL gratuit

Mutex

Administrator
Administrator
Specialist SEO
Înscris
1 Mar 2018
Mesaje
222
Reputație
209
Puncte
43
Credite
303,4
Conform lui Google, certificatul ssl o sa fie obligator in urmatoarele luni (probabil ca prin vara se va aplica) si te-ar ajuta la o crestere minora in SERPS.

Cum iti generezi un ceritifcat de la Let’s Encrypt? Intram pe SSL For Free, adaugam site-ul si avem trei optiuni dintre care a doua optiune, manuala mi se pare cea mai buna. Totusi tin la securitate si mai bine uploadez manual decat sa faca un sistem automat. Daca vrei automat doar trebuie sa bagi datele ftp, insa la manual apesi pe Manual Verification si te va pune sa downloadezi 2 fisiere. Prima data faci un folder in root (public_html) si il denumesti .well-known, apoi il acel folder creezi un alt folder (practic va fi sub-folder) numit acme-challenge. In acme-challenge vei adauga cele 2 fisiere si tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe Download SSL Certificate. Iti vor aparea CRT, Private key si Certificate Authority Bundle, exact in aceasta ordine.
Deobicei panoul este cPanel si in SSL/TLS vom gasi un url care va duce spre Manage SSL sites. Selectam domeniul si punem exact in ordine CRT, Private key si Certificate Authority Bundle si dam pe install certificate.

Pentru redirect automat catre https, in clientul ftp apasam CTRL+ALT+H si va aparea .htaccess. Il deschidem si adaugam:
Cod:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
Daca RewriteEngine On exista, atunci il puneti imediat sub.

De acum ai certificat ssl pe site valabil 90 de zile si redirect automat de la http la https. Daca ai si www atunci o sa ai RewriteRule ^ https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]. Atunci cand expira certificatul o sa trebuiasca sa repetati pasii pana la htaccess deoarece deja ati adaugat prima data si nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere al rewrite-ului.
 
  • Apreciere
Reacții: DRS

Utilizatori care vizioneaza acest subiect (Înregistrați: 0, Vizitatori: 1)

Sus