Site-urile de filme in Romania sunt un pericol sau nu?

Mutex

Administrator
Administrator
Specialist SEO
Înscris
1 Mar 2018
Mesaje
222
Reputație
209
Puncte
43
Credite
303,4
Dupa cum spune si titlul, astazi am sa vorbesc despre nisa filme. Multi m-au intrebat daca este legala aceasta nisa si astazi am sa scriu despre asta.

Un site de filme pentru google este o nisa spre "black", adica nu tocmai legala deoarece se numeste piratare. Asta nu inseamna ca automat duce la avocat, procuror si alte chestii de genul. Asta inseamna doar ca nu poti pune reclame adsense. Desigur, rezultatele din serp difera tocmai ca este nisa filme (pot sa vorbesc aici si despre seriale), asa ca rankarea normal ca o sa difere fata de alte nise precum stiri, sanatate.

Din punctul meu de vedere, daca ai un site de filme si doar copiezi niste embed-uri sau chiar pui doar trailere, legea din Romania nu are cu ce sa te afecteze. Daca in politica de confidentialitate se afla lucruri importante precum informarea despre embed-uri, despre colectarea datelor, atunci este ok si nu ai de ce sa-ti faci griji.

Cum putem sa fim "mai safe" in mediul online:
1. Adaugare cloudflare (nu multi stiu sa treaca peste dns cloudflare ca sa vada de fapt ce host ai).
2. Niciodata sa nu cumperi un domeniu .ro cand ai un site de filme, face parte din categoria "mai safe". Inregistreaza domeniul la firme precum namecheap, goddady.
3. Nu iti scrie numele la autor sau sa faci legatura intr-un articol, pe pagina de facebook cu un eveniment din viata ta privata.
4. In cazul in care uploadezi tu filmele, alege o firma care sa nu ofere informatii gratuit oricui, de exemplu eu recomand online.net. Pentru DMCA se recomanda adaugare recaptcha, adica doar dupa completarea recaptcha-ului sa se poata viziona filmul.
5. Nu cere niciodata donatii sau afisa buton de paypal, totul sa se faca anonim chiar printr-un formular de contact.

P.S: Sa nu te gandesti ca un site de 1000 vizitatori/zi o sa fie inchis de autoritati, sunt site-uri cu warez care depasesc 50.000/zi si tot ce fac este schimbarea domeniului.
P.S2: In cazul ca se va ajunge vreodata la procese, tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu recunosti nimic, de fapt sa taci mai mult si sa iti angajezi un avocat. :)
 

Utilizatori care vizioneaza acest subiect (Înregistrați: 0, Vizitatori: 2)

Sus