Cum sa te indexezi aproape instant in Google

Mutex

Administrator
Administrator
Specialist SEO
Înscris
1 Mar 2018
Mesaje
222
Reputație
209
Puncte
43
Credite
303,4
Stiu ca din titlu pare clickbait dar nu este asa. Exista o functie in tools-ul celor de la Google care permite trimiterea spiderilor in mod fortat (lasand atunci cand trimitem un ping precum aici) cu ajutorul careia putem sa indexam o pagina in Google aproape instant (verificarea spiderilor este de cateva minute si nu pot spune ca este instant).

Prima data trebuie sa accesam Search Console si sa adaugam site-ul nostru (preferabil toate cele patru variantele, http, https, http://www, https://www si setat pe fortare www sau non-www). Nu o sa prezint mai mult consola webmasterului pentru ca si pentru asta o sa fac un thread special asa ca vom vorbi despre Fetch as Google. Url-ul va fi de forma https://www.google.com/webmasters/tools/googlebot-fetch?hl=en&siteUrl= si puteti sa gasiti functia Fetch as Google in categoria Crawl. Se poate atat pe desktop cat si pe mobile si o sa observati ca prima data apare url-ul principal (root-ul).

Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati pe fetch and render si sa apasati pe crawl only this url/crawl this url and its direct links (pentru toate link-urile beneficiati doar de 10 fetch-uri si randari pe luna). Pentru un link de genul sitetau.ro/cum-sa-instalezi-windows-10 in acea caseta text vei pune doar cum-sa-instalezi-windows-10 si apesi tot pe fetch and render si de data aceasta bifezi doar crawl only this url.

Cu toate acestea, acum ai un url indexat in doar aproximativ doua minute. Daca vei cauta pe google un keyword de prima data cu siguranta nu o sa-l gasiti (cel putin la site-urile noi) deoarece aceea este rankarea si este o mare diferenta dintre indexare si rankare (pozitionare).

*Nota: O functie de genul are si Bing asa ca puteti incerca asta si in webmaster-ul celor de la Bing, chiar si pe Yandex (motorul de cautare al rusilor).
 

Utilizatori care vizioneaza acest subiect (Înregistrați: 0, Vizitatori: 1)

Sus